Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Special: Volkswagen Touran

Special: Volkswagen Touran

Trekauto v/h jaar

09.05.2007

Een jury kiest de Trekauto van het Jaar uit klassenwinnaars. De 21 deelnemende auto's zijn verdeeld over verschillende klassen. De eindzege in de A-klasse ( middenklassers) ging naar de Nissan Qashqai, in de B-klasse ( midi-mpv's ) won de VW Touran 1.4 TSI en in de C-klasse ( kleine terreinauto's) de Subaru Impreza 1.5R Plus. In de D-klasse ( dure kleine terreinauto's) won de nieuwe Landrover Freelander 2.2 TD4.

Rijdende- en niet rijdende jury

Special Volkswagen TouranDe verkiezing 'Trekauto van het Jaar', een initiatief van het ANWB-maandblad 'Kampeer & Caravan Kampioen', heeft een rijdende en een niet-rijdende jury als basis. De auto's worden beproefd op de testbaan van DAF in St.Oedenrode. In het testtraject zijn onder meer verschillende soorten wegdek opgenomen. Daar wordt het geluids- en veercomfort beoordeeld. Met name in de zogeheten Lane Change komt de stabiliteit aan het licht. In deze dubbele chicane moet de auto een steeds heftiger slingerende caravan de baas zien te blijven. Voor de beoordeling van de trekkracht maakt de jury onder andere gebruik van de verschillende hellingen, die op het DAF-terrein liggen. De niet-rijdende jury heeft louter aandacht voor de vakantievriendelijkheid van de auto's. Die begint bij het aan- en afkoppelen van de caravan en eindigt in de kaartenvakken van de voorportieren.

Formidabele trekkracht

Ondanks de ruime aanwezigheid van diesels is het dus wederom een benzinemotor die wint. De Volkswagen Touran dankt zijn trekkracht aan een compressor en een turbo, die het motorvermogen tot 140 pk weten op te stuwen. De Touran, die 1.500 kilo mag trekken, volgt de Peugeot 306 1.6 op; deze auto won vorig jaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model