Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Formule 1 Zandvoort

Nieuws: Formule 1 Zandvoort

Formule 1 in Zandvoort weer een stapje dichterbij

28.03.2019

Zou de Formule 1 volgend jaar na 35 jaar weer in Nederland neerstrijken? Wel als het aan de gemeenteraad van Zandvoort ligt.

De kans dat Max Verstappen volgend jaar een thuisrace rijdt, is weer een beetje groter geworden. Gisteren ging de gemeenteraad van Zandvoort akkoord met een voorstel om 4 miljoen euro te investeren in het verbeteren van de infrastructuur. Dat is fijn voor het circuit, dat nog tot 31 maart heeft om aan alle eisen van de FOM te voldoen. De FOM heeft de rechten over de Formule 1.

Bereikbaarheid is slecht
Een van de problemen van het circuit is de bereikbaarheid: de wegen rondom het circuit staan nu al muurvast op een stranddag. Het geld van de gemeente wordt met name in de bereikbaarheid geïnvesteerd. Er gaat geen geld van de gemeente Zandvoort rechtstreeks naar de FOM, dat zo'n 20 miljoen euro per jaar aan organisatiegeld vraagt voor de race. Gaat de formule 1 aan Zandvoort voorbij, dan gaat de investering van 4 miljoen niet door. De Nederlandse staat houdt overigens de hand op de schatkist en draagt geen euro bij.

Niki Lauda
Niki Lauda is de laatste coureur die boven op het ereschavot stond in de Zandvoortse duinen, nadat hij in 1985 Alain Prost en Ayrton Senna voorbleef. Wie weet dat Max Verstappen volgend jaar het stokje overneemt. In de eerste race van 2019 in Australië werd Max Verstappen derde.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model