Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Prototype: Toyota Endo

Prototype: Toyota Endo

Smart concurrent

02.05.2007

Tijdens de 2005-editie van de IAA Frankfurt presenteerde Toyota behalve de nieuwe Yaris en RAV4 ook de conceptcar Endo. De supercompacte stadsauto heeft wel wat weg van een Smart Fortwo. Destijds werd de Endo enkel gezien als een conceptcar en toekomstpotentieel leek het model niet te hebben. Maar dat hadden we mis. Toyota heeft besloten de auto door te ontwikkelen en in september al wordt het productiemodel onthuld.

Simpelheid

Prototype Toyota EndoHet productiemodel van de Endo zal plaats bieden aan drie personen en een vierde persoon kan op een noodzitje plaatsnemen. Simpelheid is de belangrijkste troef van het karretje. De prijs moet zo laag mogelijk zijn om de concurrentie aan te kunnen gaan met de Smart Fortwo. Bovendien wil Toyota uiteraard de bekende Japanse kwaliteit in de Endo verwerken.

2008 bij de Toyota-dealer

Zoals gezegd zal kleine stadsauto van Toyota op de IAA in Frankfurt debuteren. In het voorjaar van 2008 zal het model al bij de dealers staan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model