Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Zoutstrooiers tegen de hitte

Nieuws: Zoutstrooiers tegen de hitte

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

24.07.2018

Je verwacht het niet nu, maar sommige gemeentes hebben het wel degelijk gedaan. Namelijk de zoutstrooiers uit hun winterstalling halen. gekscherend omdat het zo heet is.

'Is dat nu echt een strooiwagen?! De zon staat hoog aan de hemel! Al maanden.' Verbaasde blikken alom tijdens het ochtendgloren in Geldermalsen gisteren. De gemeente had de zoutstrooiers uit hun 'winterslaap' gehaald om uit te laten rukken. Zout helpt namelijk ook wanneer de warmte zo lang aanhoudt.

Bescherming
Niet om het asfalt stroever te krijgen, maar op het smelten van de toplaag en daarmee overmatige slijtage tegen te gaan. Tegen het AD vertelt Co van Leeuwen van de gemeente Geldermalsen: 'De slijtlaag van het asfalt wordt week bij langdurige zomertemperaturen. Auto's die eroverheen rijden, nemen daardoor deeltjes en allerlei vuil mee aan hun banden waardoor de toplaag van de weg en het rubber beschadigt. Dergelijke sporen komen bovendien terecht op andere stukken weg. Dat kan gevaarlijk zijn en kan ook schade veroorzaken.' Door het zout blijft de toplaag beter aan elkaar plakken.

Goed voorbeeld doet volgen
Geldermalsen is de eerste gemeente die het lumineuze idee uitvoerde strooiwagens tegen de hitte in te zetten. Inmiddels zijn er meer gemeentes die dit voorbeeld hebben opgevolgd. Dat je het even weet en niet als een malle – achter het stuur – naar je smartphone grijpt om dit bizarre tafereel in de zomer te filmen. Anders geraken we van de regen in de drup.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model