Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Winnaar Europese Internet Auto Award

Nieuws: Winnaar Europese Internet Auto Award

Mercedes-Benz A-Klasse

02.05.2013

Mercedes Benz A-Klasse ook gekroond als Europese winnaar AutoScout24 Internet Auto Award

Europeanen kiezen niet voor de Volvo V60 maar voor de Toyota Prius Plug-in Hybrid als Beste elektrische auto

Vianen, 2 mei 2013 – De Mercedes Benz A-Klasse is door Europa als overduidelijke winnaar verkozen in de categorie ‘Beste Auto’ van het afgelopen jaar tijdens de Internet Auto Award. Met bijna twee keer zoveel stemmen wist Mercedes de nummers twee en drie, de Volkswagen Golf 7 en de Audi A3, achter zich te houden. De Toyota Prius Plug-in Hybrid werd verkozen als ‘Beste elektrische auto’.

Dit blijkt uit de uitslag van de Internet Auto Award, een door AutoScout24 jaarlijks georganiseerde verkiezing. Dit jaar bracht het recordaantal van 223.000 Europeanen hun stem uit. Eerder werd al bekend dat ook de Nederlandse kiezers de Mercedes Benz A-Klasse de beste auto van het afgelopen jaar vonden.

De Europese winnaar van de award ‘Beste elektrische auto’ was echter een andere dan de auto waar de voorkeur van de Nederlanders naar uitging. Waar in maart het Nederlandse hoofdkantoor van Volvo de CAROLINA in ontvangst mocht nemen, was de Europese prijs voor de Toyota Prius Plug-in Hybrid. In vijf van de acht deelnemende landen eindigde Toyota bovenaan.

Speciale prijzen

Naast de online verkiezing, zijn er door AutoScout24 ook twee speciale awards uitgereikt in de categorieën ‘Design’ en ‘Future. LaFerrari, de hybride supersportscar van Ferrari werd onderscheiden met de Design-award, terwijl Volvo de ‘Future-CAROLINA ontving voor de ontwikkeling van hun voetganger airbag. Volgens de jury heeft Volvo met deze airbag een potentiele standaard gezet voor de toekomst.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model