Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Waarom Mazda de gelimiteerde MX-5 30th Edition uitbrengt

Nieuws: Waarom Mazda de gelimiteerde MX-5 30th Edition uitbrengt

Waarom Mazda de gelimiteerde MX-5 30th Edition uitbrengt

12.02.2019

De Chicago Auto Show is van start gegaan. Dat is de beurs waar 30 jaar geleden de Mazda MX-5 zijn publieksdebuut beleefde. Om het 30-jarige jubileum van de compacte roadster luister bij te zetten, presenteert Mazda de speciale MX-5 30th Anniversary Edition.

Eerst het goede nieuws: je kunt de Mazda MX-5 30th Edition ook in Nederland bestellen. Het slechte nieuws is dat je er snel bij moet zijn. Mazda gaat maar 3.000 stuks van dit feestnummer produceren en daarvan komen er slechts 10 als Roadster naar Nederland. De Mazda MX-5 RF (met de elektrisch inklapbare hardtop) wordt ook als 30th Edition gebouwd, maar of die ook naar de lage landen komt, is de vraag.

Alleen in Racing Orange
De speciale MX-5 onderscheidt zich in de eerste plaats door zijn bijzondere kleur. Je kunt hem namelijk in alle tinten bestellen, zolang het maar Racing Orange is. Volgens Mazda symboliseert deze kleur de zonsopgang, 'waarmee de toekomst van de MX-5 wordt gevierd'.

Jaja, Japan is niet voor niets het land van de rijzende zon en de vage marketingpraatjes. Maar we slikken het voor zoete koek, want stiekem ziet het er best gaaf uit. Zeker in combinatie met de donkergrijze lichtmetalen wielen.

Gerenommeerde toeleveranciers
De kleur van de remklauwen matchen weer met de carrosserie, maar apart is dat er vóór en achter voor verschillende toeleveranciers is gekozen. De voorste remklauwen zijn van het Europese Brembo, terwijl de Japanse fabrikant Nissin de achterste mocht leveren.

Ook voor andere cruciale componenten werd gewinkeld bij gerenommeerde bedrijven. Zo komen de schokdempers van Bilstein en zorgde Recaro voor de sportstoelen. Die zijn bekleed met donkergrijs leer en alcantara, en zijn uiteraard versierd met oranje stiksels en piping. Tot de standaarduitvoering behoren verder een Bose-geluidssysteem met 9 luidsprekers, en het Mazda Connect-infotainment, dat compatible is met Android Auto en Apple CarPlay.

Prijs Mazda MX-5 30th Edition
De prijzen van de Mazda MX-5 30th Edition worden later bekendgemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model