Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Waanzinnige stuurmansweg

Nieuws: Waanzinnige stuurmansweg

Waanzinnige stuurmansweg van € 75 mln loopt… dood

23.05.2018

Iedereen weet dat in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) het geld zowat uit de kraan stroomt. Het heet liefkozend het zwarte goud, oftewel ruwe olie. En daar hoort met enige regelmaat een uitspatting bij (omdat men niet weet wat het anders moet doen met de pecunia). De weg die uit de Jebel Al Jais is gehakt is zo'n voorbeeld.

Jebel Al Jais is lokaal de hoogste berg en biedt vergezichten over adembenemende decors. Goed en wel is de weg die naar de 1.930 meter hoge top loopt 35 kilometer lang en de kosten van de aanleg bedroegen zo'n 75 miljoen euro. Zakgeld voor de VAE kennelijk, want de slingerweg loopt – jawel – dood.

Een echte eindbestemming is er niet, zelfs niet eens een fatsoenlijke parkeerplaats. Eigenlijk het enige dat je bij de finish treft is een foodtruck voor wat snacks. Daarna is het omkeren en de afdaling inzetten. Maar wat een afdaling (als beklimming) is het!

Walhalla voor stuurlui
Tank voor je begint, want ook pompstations schitteren er door afwezigheid. Maar allicht komt daar snel verandering in, aangezien fanatieke stuurlui van over de gehele wereld de grandioze bergroute inmiddels weten te vinden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model