Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: VW R Pikes Peak

Nieuws: VW R Pikes Peak

Reed Dumas toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin

19.07.2018

Zo verpulver je een begeerlijk record en zo ben je ineens het zwarte schaap. Het overkwam de Franse coureur Romain Dumas bijna nadat hij zich liet verrassen door de elektrische krachten van de Volkswagen R Pikes Peak op de Goodwood-heuvel afgelopen weekend.

De R Pikes Peak is eigenlijk speciaal ontwikkeld voor de Pikes Peak International Hillclimb in Colorado. Maar sinds het neerzette van een nieuwe record aldaar, smaakt het Volkswagen naar meer. En dus kroop Romain Dumas tijdens het Goodwood Festival of Speed nogmaals achter het stuur van de elektrische racer. Meerdere keren, maar dat ging niet altijd van een leien dakje.

Knappe redding
Seniji Hoshino moet eventjes door Romain's hoofd hebben geschoten nadat hij voelde dat de R Pikes Peak pardoes een eigen leven ging leiden en dwars ging op het bruine, kurkdroge gras naast het Goodwood-asfalt.

Enkele jaren geleden overkwam de Japanner een vergelijkbare glijder met de Mazda 767B tijdens hetzelfde Festival of Speed, alleen wist hij niet uit de strobalen te blijven. Een peperdure crash plus een onherstelbare deuk in het ego is wat volgde. Door een knappe redding wist Romain zich hiervan te behoeden. Pfiew!

Eind goed, al goed
Dat ging maar net goed. Vervolgens herstelde Romain zich zoals een doorgewinterde coureur en tweevoudig Le Mans-winnaar dat hoort te doen: door alsnog een nieuwe record neer te zetten. In 43,86 seconden wist hij de Volkswagen R Pikes Peak naar de top van de Goodwood-heuvel boven te snellen, nipt 3,5 seconden sneller dan Nick Heidfeld in de McLaren-Mercedes MP4/13 in 1999. Eind goed, al goed.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model