Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Vrachtwagenchauffeurs

Nieuws: Vrachtwagenchauffeurs

​Dit vinden vrachtwagenchauffeurs mega-irritant aan automobilisten

19.02.2019

De weg zou van iedereen moeten zijn. Toch kunnen automobilisten en truckers elkaars bloed vaak wel drinken. Dat de gemiddelde automobilist de trucker niet hoog heeft zitten, is wijd en zijd bekend. Maar hoe zit het andersom? Oftewel, aan welk gedrag van de automobilist irriteert de vrachtwagenchauffeur zich nu het meest? Logistic Force, een HR-dienstverlener in de sector Transport & Logistiek, deed er onderzoek naar en komt met de resultaten.

Wat je als automobilist vooral niet moet doen volgens truckers, is tijdens het uitvoegen op de snelweg vlak voor de truck langs schieten. Dit gedrag staat met stip op één als grootste verkeersergernis onder Nederlandse vrachtwagenchauffeurs, een uitkomst uit het Nationaal Chauffeurs Onderzoek dat voor de derde keer gehouden is op initiatief van Logistic Force, HR-dienstverlener in de sector Transport & Logistiek. Aan het onderzoek werkten 1.114 Nederlandse beroepschauffeurs mee.

De volledige verkeersergernissen top-5:
1. Automobilisten die op de snelweg bij het uitvoegen plotseling voor de truck schieten
2. Agressie in de vorm van bewust remmen voor de truck
3. Afgeleide medeweggebruikers door mobiele telefoons
4. Automobilisten die langzamer rijden dan 80 km/h op de snelweg
5. Weggebruikers die geen richting aangeven bij een rotonde

Om je stuur op te vreten
Uit de bovenstaande top-5 valt te concluderen dat veel frustraties bij vrachtwagenchauffeurs voortkomen uit het aanzienlijke snelheidsverschil met automobilisten en de situaties die daaruit kunnen ontstaan. Een truck, zeker eentje die is afgeladen, is nu eenmaal minder wendbaar. Plotseling moeten vertragen met zo'n combinatie is geen pretje. Nog maar te zwijgen over het weer op kruissnelheid moeten komen en dat niet zelden keer op keer. 'Als automobilist sta je hier niet zo bij stil maar als vrachtwagenchauffeur vreet je je stuur op', luidt de reactie.

'Met 18 meter lengte en een gewicht van 50 ton nemen onverwachte handelingen een groter risico met zich mee, vertelt Michel Stoops van Logistic Force. 'Je staat niet zomaar stil'. 'Wanneer weggebruikers over en weer wat meer rekening met elkaar houden en elkaar de ruimte gunnen komt dat de verkeersveiligheid ten goede'.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model