Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Vorsteiner Lamborghini Aventador-V LP-740

Nieuws: Vorsteiner Lamborghini Aventador-V LP-740

Vorsteiner doopt Aventador tot LP-740

06.01.2014

Er zijn altijd mensen voor wie het niet opvallend genoeg kan. Voor die groep is er nu de Lamborghini Aventador, maar dan onder handen genomen door tuner Vorsteiner. Toch hebben zij het nog redelijk beschaafd weten te houden, zodat we kunnen blijven genieten van het Italiaanse raspaard. Hij heet de Aventador-V LP-740.

De bloedsnelle supercar heeft de nodige modificaties aan het exterieur ondergaan die, gelukkigerwijs, tamelijk discreet zijn gebleven. Het Amerikaanse Vorsteiner heeft vooral een arsenaal aan koolstofvezel componenten aangebracht, die ervoor zorgen dat dit misschien wel de begeerlijkste ‘aftermarket’ Lamborghini Aventador tot nog toe is. Wij vinden het raspaard in ieder geval zeer verleidelijk.

Carbon
Die aantrekkingskracht heeft hij te danken door bijvoorbeeld de aangepaste voorbumper met dubbele luchtinlaat, die wordt omringt door een carbon luchtgeleider. Ook de frontsplitter, de zijskirts, een nieuwe diffuser en de immense achtervleugel zijn van het lichtgewicht materiaal vervaardigd. Let ook eens op de racestriping, die de Aventador van voor naar achter tekent. De velgen meten 20 inch voor en 21 inch achter, terwijl ze zijn geschoeid op Pirelli P Zero-rubber.

'LP-740'
Vorsteiner heeft het niet enkel bij uiterlijke modificaties gelaten. Ook onder de kap hebben de Yanks van zich doen spreken. De typeaanduiding ‘LP-740’ staat namelijk voor het vermogen na aanpassing van de standaard 700 pk sterke 6.5 liter twaalfcilinder. Door getweak aan de ECU levert de Aventador nu 740 pk en 737 Nm aan koppel. De tuner welke invloed dit op de prestaties heeft.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model