Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo

Nieuws: Volvo

Volvo stuurt honderd zelfrijdende auto’s de weg op

03.12.2013

Het is misschien nog een ‘ver van mijn bed show’ maar volledig autonome auto’s komen steeds dichterbij. Vele automerken testen volop met de meest ingewikkelde technologieën, zo ook Volvo. De Zweden doen dat met maar liefst honderd volledig zelfrijdende exemplaren.

Als fanatieke automobilisten die geen kilometer te veel is moeten wij er nog even aan wennen, een auto die geheel uit zichzelf rijdt. Autofabrikanten als Lexus, Mercedes, Nissan maar ook internetgigant Google zijn echter al een geruime tijd vertrouwd met dat idee en testen al jaren met deze complexe technologie. Zo ook Volvo, dat een nieuw grootschalig experiment lanceert met de naam 'Drive Me'.

Baanbrekend
De baanbrekende proef is een initiatief van de Volvo Car Group, in samenwerking met het Lindholmen Science Park, de Zweedse Rijkswaterstaat en het stadbestuur van Gothenburg, de stad waar de test wordt uitgevoerd. Honderd zelfrijdende auto's zullen in en rond die stad een traject van ongeveer vijftig kilometer afleggen, op wegen waar regelmatig files voorkomen. Daarnaast zal ook het automatische parkeren, waar Volvo al eerder mee testte, op de proef worden gesteld.

Streven
Volgens de initiatiefnemers van het project kunnen zelfrijdende auto's bijdragen tot een verlaging van de kosten voor infrastructuur, een verminderde CO2-uitstoot en uiteraard een hogere verkeersveiligheid. 'De Zweedse overheid streeft naar nul verkeersdoden en tegelijk wil Volvo zich neerzetten als de pionier in de ontwikkeling van de mobiliteit van de toekomst', aldus Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Car Group. 'Dit openbare project is een belangrijke stap in die richting'. Volgens Volvo kunnen we de eerste productierijpe autonome technologieën al in 2017 verwachten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model