Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo XC90

Nieuws: Volvo XC90

Tóch nieuwe Volvo XC90 op komst

11.07.2011

Ford beschouwde een opvolger voor de Volvo XC90 niet als een prioriteit en het model werd dan ook van de planning geschrapt. Maar Volvo´s nieuwe Chinese baas ziet een vervolg voor de SUV wel zitten. Omdat die in landen als China natuurlijk heel populair is, maar ook omdat de huidige generatie een succes is.

De XC90 heeft eigenlijk al z´n pensioensgerechtigde leeftijd bereikt maar blijft sterk presteren in de verkooptabellen. Er komt dus een nieuwe XC90, maar niet voor Volvo het model eind dit jaar nog eens een lichte opfrisser geeft. Dat wordt een klassieke facelift zonder structurele aanpassingen maar met wat nieuwe materialen aan de binnenzijde en het karakteristieke palet kleuren, velgen, lichtunits en grille aan de buitenzijde.

2013
Een opvolger voor de XC90 is er ten vroegste in 2013, maar Volvo gunt ons tijdens een exclusief gesprek toch al een paar details. Zo wordt het model groter, maar zal het gewicht niet of nauwelijks toenemen. En de opvallend compacte, dwars gemonteerde V8 van Yamaha-origine verdwijnt ten voordele van compactere drukgevoede benzinemotoren. En natuurlijk blijven de diesels terwijl ook een hybride aan het gamma wordt toegevoegd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model