Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo XC90 T8 Twin Engine

Nieuws: Volvo XC90 T8 Twin Engine

Volvo XC90 T8 Twin Engine met 7% bijtelling!

30.04.2015

De Volvo XC90 T8 Twin Engine troeft nu al z'n concurrenten af in Nederland. Want door aanpassingen is de CO2-uitstoot van de grote SUV gedaald naar 49 g/km. En dat betekent 7% bijtelling.

Je zult maar de fabrikant zijn van de Porsche Cayenne S e-Hybrid, Mercedes-Benz GLE 500 e of de BMW X5 xDrive40e. Dan breekt het zweet je nu uit, want de Volvo XC90 T8 Twin Engine heeft ze alle drie verslagen. En dat al voor 'ie leverbaar is. Het zijn allemaal plug-in hybrides met een prijskaartje van rond de 80 mille, maar er is één groot verschil: de Volvo komt in aanmerking voor 7% bijtelling, terwijl de rest het moet doen met 14%.

Groter vermogen, lagere uitstoot
Bij de onthulling van de XC90 T8 Twin Engine waren we al blij verrast: 400 pk en 14% bijtelling, dat verdiende applaus. En toch was dat nog niet genoeg voor Volvo. Dankzij gebruik van een nieuwe elektromotor, verdere verfijning van de aandrijflijn en het samenspel tussen beide motoren, stijgt het vermogen nog iets naar 407 pk en komt de CO2-uitstoot nu uit op 49 g/km. En daarmee is 'ie de enige grote SUV met 7% bijtelling.

Bijna op
Wil je nog in aanmerking komen voor dit bijtellingskanon, dan moet je snel zijn. Voor 2015 is de XC90 T8 bijna uitverkocht, en door nieuwe bijtellingsregels valt de SUV volgend jaar in de 15%-categorie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model