Auto Salon Genève 2013
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo veiligheidssystemen

Nieuws: Volvo veiligheidssystemen

Automatisch remmen voor fietsers

09.03.2013

Volvo heeft een nieuw veiligheidssysteem gelanceerd waarmee geheel automatisch voor fietsers geremd kan worden. Een camerasysteem in de auto herkent de fietsers en voorkomt een aanrijding. Volvo verwacht hiermee het aantal dodelijke slachtoffers nog verder terug te kunnen dringen.

Met het nieuwe systeem probeert Volvo een nieuwe dimensie te geven aan veiligheid. Als eerste fabrikant maakt ze dit nieuwe foefje, dat op iedere Volvo die de facelift heeft ondergaan gemonteerd gaat worden. Eerder werd de technologie van Pedestrian Detection met Full Auto Brake al uitgebreid met een systeem dat botsingen met dieren tegen zou gaan, nu komen fietsers daar ook nog eens bij. Sensoren op de auto en de camera achter de binnenspiegel registreren iedere beweging die op de weg te zien is. Op het moment dat een ongeluk dreigt zal de auto volledig remmen om zoveel mogelijk serieuze verwondingen bij fietsers te voorkomen.

Vanaf het midden van mei zullen de gefacelifte Volvo's met Pedestrian and Cyclist Detection met Full Auto Brake bij de dealers staan. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model