Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo V90

Nieuws: Volvo V90

Snellere auto's voor Nederlandse politie

06.12.2016

De Zweedse politie heeft 'm onlangs in gebruik genomen: de nieuwe Volvo V90. Het is echter maar de vraag of onze sterke arm volgt hierin. De opvolger van de Volvo V70 moet namelijk minstens 250 km/h kunnen halen, zo eist de Nederlandse politie.

Criminelen doen waar ze zin in hebben, en dat houdt in dat ze zo'n beetje elke vluchtauto kunnen kiezen (lees: stelen) waarmee ze denken de politie te snel af te zijn. Regelmatig lukt dit dan ook, want lang niet alle Volvo's van de Nederlandse (snelweg)politie zijn zo snel om de vaak gebruikte BMW's, Audi's en Mercedessen van het op de vlucht geslagen uitschot bij te houden.Graag ziet de politie dit veranderen en daarom hebben ze bij een aanbesteding voor 80 nieuwe auto's de eis neergelegd dat de opvolger van de huidige Volvo V70 minstens 250 km/h moet kunnen halen. Dit blijkt uit documenten die De Telegraaf in handen heeft gekregen.

Comeback politie-Porsche?
Welke favoriet de politie op het oog heeft, is niet bekend. Projectleider Infrastructuur Egbert-Jan van Hasselt geeft in een reactie aan 'dat de politie vooral voor de allerbeste optie wil gaan'. Volgens hun Zweedse collega's is dat de Volvo V90 (en dat heeft naar eigen zeggen niets met chauvinisme te maken). De eerste exemplaren zijn reeds in gebruik genomen.Ook de V90 is een kanshebber voor de Nederlandse politiekorps. Het moet dan echter wel een T6-uitvoering zijn, want dat is de enige motorisering die 250 km/h kan halen. Oftewel, de auto's van de eerdergenoemde Duitse merken maken meer kans, aangezien zij veel meer bloedsnelle modellen in huis hebben. Wie weet keert de 'politie-Porsche' wel terug.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model