Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Volvo V60 Plug-In Hybrid

Nieuws: Volvo V60 Plug-In Hybrid

Volvo toont 'groene' V60

31.01.2011

Volvo reist met een zeer schone V60 af naar Genève. Het betreft de V60 Plug-In Hybrid die gemiddeld niet meer dan 50 gram CO2 uitstoot per kilometer. Voor de lange afstanden is er een conventionele dieselmotor aan boord. De auto is zo goed als af en zal in 2012 marktklaar zijn.

De Volvo V60 Plug-In Hybrid kent twee krachtbronnen. Een 2.4 liter dieselmotor drijft de voorwielen aan en levert zelfstandig 215 pk en het zogeheten ERAD-systeem, dat staat voor "Electric Rear Axle Drive" neemt de achterwielen voor rekening. Aan kracht levert het systeem 70 pk. De voeding komt van een 12 kW sterke lithium accupakket.

Actieradius
Om over een gemiddelde cyclus extreem schoon te kunnen rijden heeft de V60 Plug-In Hybrid drie rijstanden. In de modus 'Pure' wordt de auto volledig elektrisch aangedreven en is hij emissieloos. De actieradius is dan beperkt tot 50 km. Een grotere afstand is af te leggen door 'Power' te selecteren. Alleen de dieselmotor doet dan dienst en een sprint van 0-100 km/h in 6,9 seconden is mogelijk. In 'Hybrid' werken beide krachtcentrales samen. Wat dan exact de actieradius is maakt Volvo, samen met meer details, bij de officiële introductie van het model bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model