Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo V40

Nieuws: Volvo V40

Proefballon van Heico; V40 T5 HPC

26.06.2013

Opnieuw laat Zweden een proefballonnetje op wat een hete Volvo betreft. Deze keer is het de V40 die door Heico Sportiv onder handen genomen is en de naam T5 High Performance Concept opgespeld krijgt.

Met de Volvo T5 HPC trekt Heico Sportiv een lange neus naar de Audi RS3, BMW M135i en de Mercedes A 45 AMG. Hun compacte middenklasser is namelijk nog wat krachtiger dan al deze Germaanse rij-ijzers. Niet qua vermogen, maar wel wat koppel betreft. De V40 T5 HPC levert 350 pk bij 510 Nm aan maximumtrekkracht, wat nog eens 60 Nm meer is dan de hardst trekkende Duitser, de A 45 AMG. Om de 2.5 liter 5-cilinderturbo het maximumvermogen op te laten wekken moet de bestuurder wel eerst het gifgroene knopje in de middentunnel indrukken. Op dat moment wordt het aan de motor gekoppelde water-ethanol injectiesysteem geactiveerd en is de krachtexplosie pas compleet.

Cross Country
Om zoveel vermogen efficiënt ook over te kunnen brengen op het wegdek nam Heico niet de gewone V40 als basis, maar de Cross Country. Die beschikt over vierwielaandrijving en daarmee een betere tractie en wegligging op hogere snelheden. En snel kan de zwaar opgevoerde V40; pas bij 265 km/h is de fut eruit. Sprinten is niet zozeer zijn ding. Hoewel hij 90% van het dagelijkse wagenpark nog altijd makkelijk eruit loopt, lachen de eerdergenoemde Duisters natuurlijk om een acceleratie van 5,6 seconden. Een tegenvaller van dit gifgroene monster dat vooralsnog niet is bestemd voor serieproductie. Over een anti-climax gesproken...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model