Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo V40

Nieuws: Volvo V40

Milde facelift voor Volvo V40 en V40 Cross Country

25.02.2016

Na vier zeer succesvolle jaren heeft Volvo de V40 een facelift gegeven in de hoop het succes voort te zetten. Op de Autosalon van Geneve beleeft de compacte Zweed zijn werelddebuut.

Wereldschokkend is de facelift niet. Sterker, het vergt twee keer kijken om de wijzigingen te ontdekken. Kijk en vergelijk je aandachtig, dan vallen in eerste instantie de lichtunits op waarin de beeltenis van Thor's hamer is verwerkt. We kennen deze lichtsignatuur natuurlijk al van de XC90 en nieuwe S90 en V90.
Verder is de grille subtiel aangescherpt en dan met name het logo. Dat oogt wat prominenter. Achteraan veranderd is zelfs helemaal niets. Wel zijn er nieuwe lakkleuren en wieldesigns.

Interieur
Ook over het binnenste spreekt Volvo van mooiere kledingstoffen en materialen. De bekledingstof City Weave is zelfs helemaal nieuw en het stuurwiel kan voortaan uitgevoerd worden in Charcoal/Blond. Als dashboardinleg is er keuze uit Black Grid Aluminium, Milled Aluminium, en Stealth Aluminium. Bovendien is een zwarte hemel nu ook te bestellen.

Flic-knop
Verder heeft Volvo de On Call-applicatie opgewaardeerd. Behalve connectiviteit via draagbare devices zoals Apple Watch en Android Wear kunnen berijders van een Volvo ook met hun auto praten via smartphones met het Microsoft 10-besturingsprogramma. Een andere update voor Volvo On Call is de integratie van een persoonlijke agenda. Hiermee kan de locatie van een geplande afspraak direct in het navigatiesysteem worden ingevoerd. Tot slot is de Flic-knop nieuw. Met deze fysieke knop – die zelf kan worden geprogrammeerd – kunnen meerdere functies worden bediend, zoals de deuren vergrendelen of de standkachel activeren. De Flic-knop kan tevens worden gebruikt als snelkoppeling naar het Volvo On Call Service-programma.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model