Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo V40

Nieuws: Volvo V40

Eerste foto’s Volvo V40 van Heico

14.06.2012

In navolging van de schetsen heeft Heico Sportiv twee foto’s vrijgegeven van de door hen getweakte Volvo V40. Spoedig heeft de tuner een volledig wapenarsenaal voor de Zweed klaar met daaronder ook krachtvoer voor de T5-motor.

De eerder getoonde potloodtekeningen oogden spectaculair, maar het blijven schetsen en die zijn doorgaans nogal karikatuur van stuk. Het definitieve resultaat stelt desondanks niet teleur. Precies die accenten heeft Heico aangestipt om de nieuwe V40 net wat agressiever op z'n wielen te zetten. Het blijft echter beschaafd, want we hebben immers met een Volvo te maken en die hoort niet schreeuwerig te zijn.

Glimmende pook
Volvo V40 HeicoDe wielen op de foto's zijn van het type Volution VII, glanzend zwart afgelakt en 19 inch van formaat. Dezelfde velgen in een zilverkleurige afwerking en enkele andere wieldesigns zijn daarnaast mogelijk. Verder bestaat het accessoireprogramma uit een twee verschillende sets spacers waardoor de spoorbreedte van de auto wordt vergroot. Tot slot zijn er voor het interieur enkele sportieve accenten verkrijgbaar zoals een sportstuur en glimmende pook.

T5
Om te benadrukken dat Heico Sportiv het tunen van de nieuwe V40 serieus neemt hebben ze de T5, het snelste model in de range, als basis genomen. De geblazen vijfcilinder in het topmodel levert normaliter al een kloeke 254 pk, maar nadat Heico zich erover heeft gebogen zal de 300 pk een stuk dichterbij liggen. Ook het koppel zal als gevolg van de ECU-aanpassingen toenemen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model