Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo V40

Nieuws: Volvo V40

Eerste blik op nieuwe Volvo XC40

17.05.2016

Nu Volvo veilig onder de vleugels van het Chinese Geely zit, maakt het vaart met de ontwikkeling van auto's. Een gloednieuwe 90-serie beet de spits af, gevolgd door een vernieuwde V40. Maar de echte klapper in de 40-serie moet nog komen: een gloednieuwe V40 en XC40.

Nu Volvo er met de XC90, S90 en V90 na lange tijd weer warmpjes bijzit in de topsegmenten, zal het de komende jaren zich gaan richten op de compactere klasses. Met het oog daarop zal de (vernieuwde) V40 als eerste worden afgelost en de teaserfoto's die je hiernaast ziet zijn de eerste levenstekenen van de nieuwe, compacte Zweed.

Voorproefje
Officieel gaat het om de 'Volvo Concept 40' en Volvo kennende betreft dat een zo goed als productierijp studiemodel. Oftewel, als straks het doek ervan afgaat weet je al voor 90% welke auto in 2017 in de showrooms te vinden zal zijn. Of de aanstormende studie van de Zweden ons opwarmt voor de nieuwe V40 of de daarvan afgeleide, avontuurlijke XC40 is nog een beetje koffiedik kijken. We vermoeden die laatste, daar crossovers mega-hot zijn. Bovendien wil Volvo de Duitse concurrentie met haar Q3, X1 en GLA natuurlijk aan het zweten krijgen. Wordt vervolgd...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model