Genève 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo V40

Nieuws: Volvo V40

De nieuwe Volvo V40 in detail

01.03.2012

Met de nieuwe Volvo V40 openen de Zweden de aanval op de Golf-klasse. Of eigenlijk op de premium modellen in dat segment. Vooral de Audi A3 (Sportback) en BMW 1-serie worden door de Zweden als de belangrijkste concurrentie gezien.

Om in dit zwaar competitieve segment, dat gedomineerd wordt door de Duitsers, op te vallen heeft Volvo gekozen voor een opvallende vormgeving. Saai is de nieuwe V40 allerminst te noemen. Met een aantal bijzondere plooien en welvingen springt de V40 direct in het oog. En dat alles zonder het typische Scandinavische design van het modellengamma uit het oog te verliezen.

Interieur
Volvo V40Die Scandinavische designkenmerken komen uiteraard vooral in het interieur tot uitdrukking. De typische Volvo-stijl met de zwedende middenconsole heeft ook zijn weg naar de V40 gevonden. Maar dan allemaal net weer in een strakker en moderner jasje. Aangezien de V40 maar liefst 17 cm langer is dan bijvoorbeeld de Volkswagen Golf kunnen we rekenen op een ruim interieur.

Veiligheid
Het is al jarenlang een USP van de Zweden en ook de V40 blinkt uit qua veiligheid. Het model is namelijk uitgerust met de nieuwste technieken op veiligheidsgebied, inclusief Volvo´s Pedestrian Detection met Full Auto Brake. Daaronder vallen ook een nooit eerder toegepaste voetgangersairbag (een wereldprimeur), een Lane Keeping Aid (via trillingen in het stuurwiel) en de Park Assist Pilot dat parallel parkeren vergemakkelijkt. City Safety, om een aanrijding bij lage snelheid te voorkomen, is verder doorontwikkeld en werkt nu tot een snelheid van 50 km/h.

Motorengamma
Motorisch is de keuze uitgebreid. Maar liefst vijf benzinemotoren en drie diesels zullen in de prijslijsten worden opgenomen. De T3, T4 en T5 met respectievelijk 150, 180, 213 en 254 pk bepalen het benzinegamma. Bij de diesels is er de keuze uit de D2, D3 en D4 met respectievelijk 115, 150 en 177 pk. Nieuw is de genoemde D2 die met zijn verbruik van 3,6 l/100 km en CO2-uitstoot van 94 g/km een absoluut schoonheidswonder is. Met uitzondering van de kleinste benzinemotoren zijn alle krachtbronnen leverbaar met een automaat. Op de T5 is die zelfs standaard. Een start/stopsysteem en regeneratief remsysteem is standaard op alle motoren.

90.000 V40´s
In Nederland verwacht men bijzonder veel van de nieuwe V40. Niet zo vreemd aangezien het model zowel de S40 alsook de V50 zal vervangen. Dit jaar nog verwacht Ad van Batenburg, Algemeen Directeur van Volvo Cars Nederland er nog zeker 1.750 van te verkopen. De fabriek verwacht er op jaarbasis 90.000 exemplaren te produceren. In een later stadium worden er ook een C40 en XC40 gelanceerd.

Zoals reeds bekend zal de nieuwe Volvo V40 zijn debuut beleven op de beursvloer in Genève. De prijzen van de nieuwe Volvo V40 volgen later.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model