Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo V40 Polestar

Nieuws: Volvo V40 Polestar

Volvo V40 komt er ook als Polestar

22.07.2012

Volvo zet zijn kaarten volledig op de V40. Want na de gespotte XC40 verschijnt nu de Polestar aan de horizon. Mikpunt zijn de snelle concurrenten van Audi en BMW.

De directeur van Volvo in het Verenigde Koninkrijk heeft tegenover PistonHeads bevestigd dat er gewerkt wordt aan een opgevoerde variant van de zojuist geïntroduceerde V40. En daarvoor heeft het merk opnieuw Polestar, dat steeds meer op de voorgrond treedt als het officiële adres voor opgevoerde Volvo's, ingeschakeld als drijvende kracht achter het project.

Driemaal scheepsrecht
Waar het tuningsbedrijf voorheen uitsluitend racete met de Zweedse vierwielers, zagen we twee jaar geleden plots de C30 Polestar opduiken. Nog geen twee maanden geleden was het opnieuw raak met de S60 Polestar, een heetgebakerde sedan die waarschijnlijk in kleine aantallen geproduceerd zal worden. Driemaal is scheepsrecht want de V40 moet voor Polestar het eerste model gaan worden dat in grote aantallen geproduceerd zal worden.

T5
Als basis voor de hitsige V40 wordt de T5-motor genomen en deze zal in de Polestar-versie minimaal worden opgepompt tot 280 pk. Af fabriek levert de vijfcilinder zo´n 240 pk. Gaan de ingenieurs helemaal tot het gaatje, dan zou de magische grens van 300 pk ook gepasseerd kunnen worden. Als transmissie verwachten we net als in de S60 Polestar een handbak. Een AWD-systeem is sowieso aan de orde.

Heet
In het land van de hothatchbacks zal de V40 Polestar het onder andere op moeten nemen tegen de Audi S3 en BMW M135i. Prijstechnisch lijkt Volvo het dik voor elkaar te hebben; in het Verenigd Koninkrijk zal de Polestar naar verwachting ongeveer 30.000 pond gaan kosten, wat voor ons neerkomt op om-en-nabij de 50 mille.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model