Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo S90

Nieuws: Volvo S90

Volvo blij met uitgelekt S90 schaalmodel

29.09.2015

De meeste autofabrikanten balen enorm als hun primeur uitlekt. In welke vorm dan ook. Maar Volvo denkt daar anders over. In een interview met de Zweedse website Swedespeed.com liet Volvo's marketingmanager weten blij te zijn met de lekkage.

Eind augustus verschenen er op internet foto's van een modelauto van de op stapel staande Volvo S90. De foto's waren ietwat schimmig, maar goed genoeg om ons in grote lijnen het design van de S90 te laten zien. Met een officiële lancering op de NAIAS in Detroit (januari 2016) een nachtmerrie voor menig autofabrikant. En wij hadden verwacht dat Volvo er ook zo over dacht. Zeker als je kijkt hoe onherkenbaar ze haar prototypes altijd camoufleren. Maar het tegendeel blijkt waar te zijn.

'A7-killer van Volvo'
Alan Visser, (marketing-directeur Volvo) liet in een interview met Swedespeed.com weten blij te zijn met de gelekte beelden. Sterker nog, hij had gewild dat hij van meet af aan degene was geweest die de schaalmodellen gelekt had. En waarom, hoor ik je denken. Heel simpel: met koppen als 'De Audi A7-killer van Volvo' halen de Zweden, nog voordat ze zelf aan hun marketingcampagne begonnen zijn, internationaal de media met de auto. Op een zeer positieve manier. En wij kunnen er nog wel een reden aan toevoegen: het schaadt de verkoop van het uitlopende model niet. De S80 is dusdanig oud dat er niet minder van verkocht zullen worden nu de S90 al bekend is. Dat is wel anders wanneer er zo vroeg een nieuwe V40 lekt.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?
Vanzelfsprekend moet er een schuldige worden aangewezen. En die heeft men gevonden. Bij de Chinese modelautofabrikant zijn door een werknemer 20 exemplaren gestolen en te koop aangeboden op internet. Hij wist naar eigen zeggen niet van het feit dat de auto nog niet gepresenteerd was en hiermee een primeur werd onthuld. Volvo heeft ondertussen een poging gedaan alle exemplaren op te kopen. Achttien stuks zijn nu in het bezit van de Zweedse fabrikant, twee zwerven er nog ergens in China.
De Volvo S90 zal op de NAIAS in Detroit (januari 2016) officieel worden gepresenteerd. De stationversie genaamd V90 volgt in maart op de Autosalon van Genève.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model