Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo S90

Nieuws: Volvo S90

Is dit de nieuwe Volvo S90?

01.09.2015

Auw! Wordt met deze beelden het best bewaarde geheim van Göteborg onthuld? Waarschijnlijk wel, want dit schaalmodel lijkt namelijk de vormgeving van de nieuwe Volvo S90 te bevatten.

Volvo had haar nieuwe vlaggenschip liever nog een tijdje onder de pet gehouden, maar daar heeft het internet lak aan. Dit schaalmodel dat opduikt op een Chinese website toont de S90 in vol ornaat. Slechts naar de details en het interieur blijft het voorlopig gissen.

XC90
Dat de nieuwe S90 wat betreft de styling een doorontwikkeling van de huidige designtaal is zal niemand verbazen. We zien vooral veel stijlelementen van de in 2013 onthulde Concept Coupé terug in het ontwerp. Bijvoorbeeld in de lang doorgetrokken achterlichtunits. Wat betreft de techniek zal de nieuwe S90 gebaseerd zijn op de huidige XC90, waaraan het model ook zijn motorpalet ontleent. Vermoedelijk zal ook de plug-in hybride, de T8-uitvoering, de oversteek naar de Zweedse sedan maken.  

2016
Wanneer de nieuwe S90 precies het levenslicht ziet blijft voorlopig onbekend. Een publieksdebuut tijdens de IAA over twee weken kunnen we echter doorstrepen. Dit aangezien Volvo deze beurs links laat liggen. En met een marktintroductie in 2016 hoeven de Zweden zich ook niet te haasten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model