Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo S80

Nieuws: Volvo S80

Nieuwe D5-motor voor Volvo S80

08.01.2009

Volvo komt met een gloednieuwe dieselmotor op de proppen. De motor is uitgerust met de nieuwste technieken om zoveel mogelijk kracht te bieden bij een gunstig brandstofverbruik. De motor bij het spits af in de S80.

'Onze opdracht was om een moderne dieselmotor te ontwikkelen - met de prestaties die daarbij horen - die ook voldoet aan de Euro5-emissienorm´, zegt Derek Crabb, Vice President, Powertrain Engineering bij Volvo. 'De vorige generatie motoren hebben we steeds doorontwikkeld en die heeft nu het einde van zijn potentieel bereikt. Daarom hebben we besloten om met een schone lei te beginnen en de vooruitstrevende technologie toe te passen die we in huis hebben. De motor is volledig in eigen beheer ontwikkeld door Volvo.'

Twin-turbo
Volvo S80Paradepaardje van de nieuwe D5-motor zijn hightech oplossingen als sequentiële twin-turbotechniek, keramische gloeibougies en piëzo-elektrische brandstofinjectoren. De 2.4 liter vijfcilinder levert een vermogen van 205 pk en heeft een koppel van 420 Nm tussen de 1.750 en 3.000 toeren per minuut. Het verbruik in de S80 bedraagt 6,2 liter per honderd kilometer. De uistoot blijft steken op 164 gram per kilometer.

Met handbak en automaat
De gloednieuwe dieselmotor is per direct te bestellen bij de Volvo dealer. Prijzen beginnen bij €49.250,- voor de S80 Kinetic met handgeschakelde zesbak. De automaat moet €52.610,- opleveren. Of de nieuwe D5 motor ook in andere Volvo-modellen leverbaar wordt is nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model