Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo S60

Nieuws: Volvo S60

Heico Sportiv pakt S60 aan

31.08.2010

Heico Sportiv kondigde het al aan en laat ons nu kennismaken met hun S60. De tuner heeft een aantal subtiele sportieve elementen gemonteerd en chiptuning toegepast. De S60 is van zichzelf al een sportieve verschijning, maar Heico Sportiv tilt dat nog net even naar een hoger plan.

Een tweedelige voorspoiler, achterskirt in diffusor look, ovalen eindpijpen en een set lichtmetalen wielen. Meer heeft Heico niet aan de S60 veranderd. Maar het benadrukt de sportieve lijnen van Volvo´s nieuwe sedan wel op een voortreffelijke manier. Oké, de vier vuistdikke uitlaatpijpen zijn misschien een klein beetje overdreven bij een standaard motorisering, maar op de T6 past het prima. Zeker als die door Heico getuned is...

Motortuning
Heico S60Vooralsnog is het tuningsprogramma wel beperkt. Op de genoemde T6 is het motorvermogen gestegen naar 330 pk en 460 Nm waarmee in 5,8 seconden naar 100 km/h gesprint kan worden en een topsnelheid van 250 km/h kan worden bereikt. Dat is 0,7 seconden sneller dan de standaard S60 T6. Voor de 2.0T is een vermogensstijging van 47 pk en 50 Nm mogelijk. In ontwikkeling zijn een kit voor de D3 en D5 dieselmotoren en voor de T3, T4 en T5.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model