Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo S60 & V60 R-Design

Nieuws: Volvo S60 & V60 R-Design

R-Design voor Volvo S60 & V60

22.09.2010

De meest sportieve Volvo’s worden nog sportiever. Volvo introduceert namelijk het R-Design pakket voor de S60 en V60. Met een aangepast onderstel, directere besturing en een paar uiterlijke kenmerken worden de R-Design S60 en V60 pas echt sportief.

In onze rij-impressie zochten we antwoord op de vraag of de nieuwe S60 inderdaad de meest sportieve Volvo ooit is. Wil je het antwoord weten, dan moet je de rij-impressie toch echt even lezen, maar wie van te voren al meteen een sportiever gevoel op wil wekken kan ook direct voor het R-Design pakket kiezen.

De aanpassingen
VolvoBij de S60 en V60 gaat de sportievere beleving verder dan enkel het plaatsen van een zwarte grille en diverse zilvergrijze details. Ook de speciale wielen, de R-Design achterbumper en de dubbele uitlaatpijpen waren volgens Volvo niet voldoende. Men greep ook technisch in. Zo werd er een veerpootbrug gemonteerd. 'Een klassieke en eenvoudige methode om het weggedrag van een auto aan te scherpen´, legt Stefan Sällqvist, Manager Vehicle Dynamics bij Volvo uit. 'Beide modellen voelen daardoor steviger aan en de besturing biedt meer gevoel.´ Vervolgens ging Sällqvists team aan de slag met de achterschokdempers. 'We vervingen de standaardexemplaren door zogeheten 'monotubes´. Deze reageren dankzij een andere opzet sneller op de in- en uitgaande bewegingen van de wielen. Hierdoor vermindert de rolneiging van de auto, wat voelbaar is zodra de bestuurder de bocht instuurt.´ Kortere schroefveren en stijvere lagerbussen in de bevestiging van de wielophanging zijn ook onderdeel van de R-Design-uitvoering. De veren rondom zijn vervangen door exemplaren die 15 millimeter korter en 15 procent stijver zijn.

Interieur
Om direct na het instappen het sportieve gevoel dat de buitenzijde opwekt vast te houden is ook hier het één en ander doorgevoerd. Neem bijvoorbeeld de speciale bekleding, het aangepaste sportstuurwiel en sportpedalen. De speciale vloermatten zorgen voor de finishing touch.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model