Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo S60 Polestar

Nieuws: Volvo S60 Polestar

Volvo S60 Polestar alsnog in productie?

22.07.2012

Het eerste en vooralsnog enige exemplaar bracht bijna drie ton op en dat smaakt natuurlijk naar meer. Hoe dan ook, Volvo is momenteel druk in gesprek met Polestar om de supersnelle S60 alsnog in beperkte oplage in productie te nemen.

Nadat Volvo vier weken geleden het regelboek van de supersedan herschreef met de S60 Polestar leek het doek meteen al weer te vallen voor deze brute Zweed. Productie was volgens Polestar namelijk uitgesloten. Daar komt misschien alsnog verandering in want tegenover het Britse AutoCar is bevestigd dat Volvo en Polestar druk in gesprek zijn om een korte productierun te starten. De ommezwaai komt als gevolg van de vele positieve kritieken en de $ 300.000,- die voor het conceptexemplaar werd neergelegd.

Buitencategorie
Hoewel een directe concurrent van de BMW M3 en C 63 AMG zal de S60 Polestar bijna het dubbele moeten opbrengen van deze Duitse concurrenten . De verwachting is dat de prijs de £ 100.000,- ruim zal gaan overstijgen en daarmee lijkt Volvo zichzelf eigenlijk buitenspel te plaatsen. Dat er echter markt is voor snelle, veel te dure varianten van normale auto's bewijst Nissan met de Juke-R. Die GT-R-in-een-Juke-jas was ondanks z´n prijskaart van een half miljoen al snel uitverkocht. Ruim een ton voor een S60 Polestar valt dan dus eigenlijk nog best mee, zeker als je bedenkt wat je daar voor terugkrijgt. Onder de kap is het namelijk één-en-al vuurwerk dankzij de geblazen zescilinder die 508 pk naar de vierwielaandrijving stuurt. De spurt naar 100 km/h is met 3,9 seconden sneller afgelegd dan in een Aston Martin V12 Vantage en ook de topsnelheid die boven de 300 km/h ligt is ronduit indrukwekkend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model