Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo S60 Polestar

Nieuws: Volvo S60 Polestar

Productie Volvo S60 Polestar definitief

17.04.2013

Goed nieuws uit het noorden, Volvo heeft namelijk besloten de S60 Polestar in productie te nemen. Spijtig genoeg zal de vlotte Zweed voorlopig alleen in Australië geleverd gaan worden.

Toch is er nog wel wat gesleuteld aan de S60 Polestar zoals hij in eerste instantie aan ons voorgesteld werd en daar schrokken we wel een beetje van. De immense 508 pk die te vinden waren in het concept is teruggeschroefd tot 350 paarden en de topsnelheid is begrensd op de bekende 250 km/h. De S60 Polestar kon in zijn eerdere hoedanigheid nog wel tot boven de 300 km/h komen! Snik.

Geen grijze muis
Toch hoeft de productie-Polestar geen anonieme auto te worden. Een drieliter zes-in-lijn T6 motor met 350 pk zorgt er samen met AWD van Haldex voor dat de sprint van 0 naar 100 km/h kan worden volbracht in een knappe 4,9 seconden. Het onderstel is doorontwikkeld voor extra vermogen en Launch Control zorgt ervoor dat de S60 Polestar goed van zijn plaats kan komen. Achter de dikke 19 inch velgen gaan grote geventileerde remschijven schuil, met een maat van 336x29 mm vóór en 302x22 mm achter.

Looks
Rondom de auto is ook vaak genoeg te zien dat je hier niet met een doorsnee zakensedan te maken hebt. De Polestar-emblemen op de grille en de achterklep, zwarte spiegelkappen, Polestar diffuser en een achterspoiler zorgen ervoor dat je in deze geweldenaar zeker opvalt. Ook van binnen is er door de Zweden extra aandacht aan het racemerk besteed. De deurbekleding en de versnellingspook krijgen een look van Polestar, waardoor je er altijd aan herinnert wordt dat je in een wel heel speciale Zweed zit.

Australië
Volvo eindigt met slecht nieuws voor ons. Het pilotproject dat nu opgestart is kent een gelimiteerde oplage van 100 exemplaren en alleen inwoners van Australië kunnen aanspraak maken op een lekker dikke S60. "De markt voor performance auto's is in Australië altijd sterk geweest", zegt Matt Braid, Managing Director bij Volvo Cars in Australië. Of het supermodel van de Zweden ook in andere landen wordt geïntroduceerd is afhankelijk van het succes Down Under. Duimen dus!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model