Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo S60 Polestar

Nieuws: Volvo S60 Polestar

Boven verwachting: Volvo S60 Polestar

18.06.2012

Natuurlijk hadden we sportiviteit verwacht van de Volvo S60 Polestar, maar de Zweden weten ons echt te verrassen. Met 508 pk en een topsnelheid van boven de 300 km/h overtreft de S60 Polestar onze stoutste verwachtingen!

Ondanks dat Polestar al in 1996 werd opgericht is de naam bij het grote publiek onbekend. Het heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat men zich vooral op de racerij heeft gericht. Ook met de nieuwe S60. Maar Volvo wil meer met Polestar gaan doen. Het plan om een sportieve S60 te bouwen gonst al enige tijd en begint nu wel heel concrete vormen aan te nemen.

In stijl
De Zweden pakken na de C30 Polestar Concept, die overigens nooit bedoeld was om in productie te nemen, nu uit met een heel sportieve S60. En als de geruchten kloppen staat die veel dichterbij de realiteit. Het model laat zich onderscheiden door de felblauwe lak, een diffuser van koolstofvezel, de toegenomen spoorbreedte (2 cm vooraan, 4 cm achteraan) en nog wat optisch materiaal - uiteraard geoptimaliseerd in de windtunnel. Het resultaat is een lekker dikke S60, maar wel met de stijl van een Volvo. In het zwart zou het model ook door kunnen gaan voor een R-Design uitgevoerd model.

508 pk!
Onder de kap is wel plaats voor vuurwerk. Hier ligt een geblazen zescilinder-in-lijn uitgerust met een Garrett-turbo, goed voor een totaalvermogen van 508 pk bij 6.500 tpm. Daarnaast levert de T6-krachtbron 575 Nm koppel bij 5.500 tpm dat eveneens via een manuele zesbak naar alle wielen wordt geleid. Dat alles dankzij de aangepaste cilinderkop en verbrandingskamer, meer ademruimte voor de inlaat en een 3,5" roestvrij stalen uitlaat. Een elektronisch limited slipdifferentieel, Haldex vierwielaandrijving, dikke stabilisatorstangen, sterke drijfstangen en grote remschijven zorgen voor de rest. Het resultaat? Nul naar honderd in 3,9 seconden en een topsnelheid die hoger ligt dan 300 km/h. Hoeveel precies weten ze alleen in het Noorden. Maar dat Volvo hiermee een serieuze aanval doet op bijvoorbeeld een Audi RS4, BMW M3 en Mercedes C 63 AMG, dat moge duidelijk zijn!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model