Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo Polestar WTCC

Nieuws: Volvo Polestar WTCC

Volvo maakt comeback in WTCC

15.10.2015

Na een pauze van 4 jaar keert Volvo terug naar het FIA World Touring Car Championship, beter bekend als WTCC. In 2016, met twee speciaal geprepareerde S60 door Polestar Cyan Racing.

Weet je nog, onlangs werd Volvo voor 100% eigenaar van tuner Polestar, om met die reeds gevestigde naam een vuist te maken tegen AMG en consorten. De motorsportdivisie Polestar daarentegen is nog altijd in handen van een andere partij en werd voor de overzichtelijkheid omgedoopt tot Polestar Cyan Racing. En via die club gaat Volvo als officieel fabrieksteam weer aan de start van het WTCC verschijnen.

In de sporen van de 240
Vanaf het nieuwe seizoen krijgt topfavoriet Citroën er dus een geduchte concurrent bij, want Polestar is allesbehalve een groentje op het circuit. Bovendien denkt Volvo met de twee speciaal geprepareerde S60's een veelbelovende nazaat van de 240 Turbo te hebben, de auto waarmee het Zweedse merk 30 jaar geleden al eens een WTCC-titel binnensleepte.

Arme voorbandjes
Specificaties van de S60-racers zijn ook al bekend. Niet minder dan 400 pk weten ze elk op te wekken, uit slechts vier cilinders en een inhoud van 1.6 liter. En dan te bedenken dat enkel de voorbanden dit vermogen te verduren krijgen. Arme bandjes!
Schakelen verloopt via een sequentiele 6-bak en de body bestaat grotendeels uit carbon zodat de officieel geheten Volvo S60 Polestar TC1 niet meer hoeft te wegen dan 1.100 kilogram.

Leerjaar
Een pauze van 4 jaar lijkt mee te vallen, maar het WTCC staat allesbehalve stil. Het gaat er zeer serieus aan toe en daarom ziet Cyan Racing het eerste jaar vooral als leerjaar. Maar ook tijdens de aanstormende winter zal er al veel en intensief getest worden. Overigens heeft Volvo de intentie meerdere jaren actief te blijven in het WTCC.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model