Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo High Performance Drive-E Concept

Nieuws: Volvo High Performance Drive-E Concept

Tweede, zeer krachtige benzinemotor van Volvo

07.10.2014

Volvo is behoorlijk furore aan het maken op het gebied van motoren. Presenteerde het eerder de T8 Twin Engine, een 400 pk sterke viercilinder-hybride, voor de nieuwe XC90, nu introduceerden de Zweden een tweede, zeer krachtige benzinemotor. Dankzij de zogenoemde Triple Boost-techniek levert dit blok zelfs nog meer vermogen.

Volvo wil er nog niet al te veel over kwijt, maar de zogeheten High Performance Drive-E Concept-aandrijflijn met Triple Boost-technologie noteert alvast één klinkende waarde: een vermogen van liefst 450 pk. Nu is dat niet bijster bijzonder als de motor in het geheel een zes- of achtcilinder van formaat zou zijn, maar het gaat hier slechts om een 2.0 liter viercilinder.

Elektrische turbo
Volvo komt aan dit hoge (specifieke) vermogen door een elektrisch aangedreven turbo twee andere, parallel geplaatste turbo’s sneller op toeren te brengen. Twee brandstofpompen genereren ondertussen een brandstofdruk van maar liefst 250 bar, wat uiteindelijk resulteert in een hoog vermogen en een motorkarakter zonder turbogat.
Tot zover ook meteen wat Volvo over de ontwikkeling zijne viercilinder wil los laten. Over serieproductie dus geen woord, maar dat we hier meer van gaan horen, is vrijwel zeker.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model