Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volvo Concept Coupé

Nieuws: Volvo Concept Coupé

Bertone gaat wellicht Volvo Concept Coupé bouwen

26.09.2013

De grote verassing van Volvo op de IAA in Frankfurt was de Concept Coupé. Deze prachtige conceptcar had duidelijke invloeden van de historische P1800. Leek de kans dat hij in productie gaat nihil, die kansen zijn nu iets toegenomen.

Van productieplannen was eerder geen enkele sprake, de Volvo Concept Coupé zou enkel bedoeld zijn als een realistische voorbode van een in te zetten designtaal. Echter, hoe sla je als automerk zoveel lof en applaus van de pers en het publiek in de wind. Ook Volvo is daar niet onvatbaar voor en is daarom voorzichtig gaan denken over een gelimiteerde productie van de Concept Coupé. Er wordt zelfs al gefluisterd dat het beroemde tekenhuis en carrosseriebouwer Bertone de eventuele bouw op zich gaat nemen.

In hoever een kopie
Groen licht geven voor de bouw is één ding, de Concept Coupé een-op-een in productie krijgen iets heel anders. De studie staat zo bol van de typische conceptkenmerken dat het ogenschijnlijk niet met slechts enkele aanpassingen wordt goedgekeurd voor de openbare weg. En dan hebben we het nog niet eens over de prijskaartjes die eraan de exotische krachtcentrale en ook het interieurontwerp en diens materialen hangen. Kortom, mocht de Volvo Concept Coupé de showroom om de hoek bereiken, dan is het nog de vraag in hoeverre die trouw kan blijven aan de studie. Een koopje zal het in elk geval niet worden.

Bron: Motorauthority.com

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model