IAA 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Volvo C70 facelift

Nieuws: Volvo C70 facelift

Grondige facelift voor Volvo C70

03.09.2009

De Volvo C70 heeft een uitgebreide facelift achter de rug. Vooral het front werd door de designafdeling van Volvo grondig hertekend. Verder zien we wijzigingen aan de achterzijde en in het binnenste van de C70. De eerste informatie kunnen we inmiddels met je delen.

De huidige generatie van de Volvo C70 draait inmiddels sinds begin 2006 mee. Met dat model nam Volvo afscheid van de stoffen kap en werd een hard klapdak gemonteerd. Dit in tegenstelling tot de meeste concurrenten. En laten nu juist de concurrenten op dit moment flink aan een vernieuwingsslag bezig zijn. Audi presenteerde onlangs de A5 Cabrio, BMW´s 3-serie Cabriolet wordt binnenkort vernieuwd en bij Mercedes staat de compleet nieuwe E-klasse Cabriolet op de planning. Volvo rolt hier mooi tussen met de gefacelifte C70.

Ingrijpend
Volvo C70Zomaar een facelift is het niet. Voornamelijk het front is ingrijpend gewijzigd en is meer lijn met Volvo´s nieuwe design-DNA waarbij de S60 Concept het meest te herkennen is. We zien de grotere koplampen, de bollere grille en de meer aangezette bumper. Aan de achterzijde zien we de inmiddels van Volvo welbekende achterlichtunits met LED-stroken. Het interieur werd vernieuwd dankzij de toepassing van andere tellers en een licht gewijzigde middenconsole.

Motorengamma
Volvo C70Motorisch heeft Volvo niets aan de C70 veranderd. Dat betekent dat er nog altijd gekozen kan worden 2.4 (140 pk), een 2.4i (170 pk) een T5 met 230 pk en op dieselgebied een 2.0D (136 pk) en een D5 met 180 pk.

IAA Frankfurt
Het moge duidelijk zijn dat de facelift puur optisch is. Technisch heeft Volvo niets aan de auto veranderd. De Zweden hebben blijkbaar nog steeds een goed gevoel bij de techniek. En waarom zou je dat dan veranderen...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model