Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Volvo C30 ReCharge

Nieuws: Volvo C30 ReCharge

Volvo start proef met 10 plug-in hybrides

16.04.2008

Volvo gaat een praktijkproef starten met plug-in hybrides. In samenwerking met elektriciteitsproducent Vattenfall, Saab Automobile AB, batterijproducent ETC en de Zweedse overheid wil Volvo hiermee werken aan verdere ontwikkeling van de via het stopcontact op te laden auto´s. Voor de proef worden tien speciale C30´s ingezet.

Volvo Cars legt zich de komende jaren nadrukkelijk toe op de hybride-technologie. Op de middellange termijn worden hybridevarianten geïntroduceerd waarbij een elektromotor de verbrandingsmotor ondersteunt. Op de langere termijn worden de plug-in hybride-auto´s geïntroduceerd. Een voorbeeld van een dergelijke hybride-auto van Volvo is de C30 ReCharge Concept, die in het najaar van 2007 is gepresenteerd. Deze conceptcar stoot ongeveer 65 procent minder CO2 uit dan hybride-auto´s van vandaag de dag. En als de elektriciteit die wordt gebruikt afkomstig is van duurzame energiebronnen als waterkracht, zon- of windenergie, dan loopt dit percentage verder op. 'In het komende decennium gaan we ongetwijfeld meer elektrische auto´s op de weg zien!´, aldus Fredrik Arp van Volvo.


Elektro-auto in opkomst

Volvo C30De elektro-auto is inderdaad in opkomst. Zo kondigde Tesla recent aan dat de Roadster in productie wordt genomen, is de Venturi Fétish al enkele tijd leverbaar en komt de Fisker Karma eind 2009 op de markt. Maar ook minder exotische merken als Citroën (Berlingo) en Nissan (diverse conceptcars) werken aan de ontwikkeling van elektro-auto´s.

De C30 ReCharge

Volvo C30Bij Volvo is het de C30 ReCharge Concept die als studieobject wordt gebruikt. De C30 ReCharge is voorzien van vier elektromotoren die gemonteerd zijn in de wielen en beschikt over een groot accupakket. Nadat de accu´s zijn opgeladen moet de auto ongeveer 100 km kunnen rijden. Het weer opladen van de accu via een gewoon stopcontact zou drie uur in beslag nemen. Na een uur opladen kan de C30 overigens alweer 50 km rijden. Vooral op dit gebied is nog veel winst te behalen. Overigens beschikt de C30 ReCharge ook over een verbrandingsmotor. De 1.6 liter viercilinder (die geschikt is voor E85) kan de inzittenden thuisbrengen als de stroom op is. Uiteindelijk zal de auto echter lange afstanden op enkel elektriciteit af moeten kunnen leggen. Maar er is nog een lange ontwikkelingstijd te gaan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model