Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen

Nieuws: Volkswagen

Volkswagen test met internet in de auto

26.03.2009

Volkswagen heeft een Tiguan uitgerust met een internetverbinding. De auto heeft continu verbinding met het internet en biedt de mogelijkheid om informatie op te vragen, te internetten en vanuit huis diverse zaken van de auto te controleren.

Voor het auto@web-project werkt Volkswagen samen met diverse toeleveranciers en de gemeente Wolfsburg. Het WLAN-netwerk dat samen is opgezet heeft als doel om internet in de auto´s te testen en daarmee net als BMW internet in de auto aan te gaan bieden.

Informatie opvragen
VolkswagenOp dit moment beschikt de test-Tiguan over de mogelijkheid om via het scherm van het navigatiesysteem informatie op te vragen uit de standaardcategorieën Travel, City Life en Wellnes. Maar het doel is om ook internetpagina´s te kunnen gaan bekijken. Bovendien kan vanuit huis worden gecontroleerd of de auto op slot is, hoeveel brandstof er nog in de tank zit en wanneer de auto een onderhoudsbeurt moet krijgen. Bovendien is er een modem in de auto gemoneteerd om met de laptop, PDA of smartphone vanuit de auto op internet te kunnen.

In de nabije toekomst zal Volkswagen internettoepassingen in al haar modellen gaan aanbieden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model