Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen

Nieuws: Volkswagen

Volkswagen breidt elektroplannen nog verder uit

14.03.2019

Na het miljarden kostende dieselgateschandaal is Volkswagen zijn leven aan het beteren. Het concern zet enorm in op elektrische mobiliteit en gaat in de komende jaren nog meer EV-modellen introduceren dan eerder gepland.

Het oorspronkelijke plan was dat de Volkswagen Group tussen nu en 2029 vijftig volledig elektrische auto's zou introduceren. Dat worden er nu zeventig. Volkswagen verwacht daar in het volgende decennium zo'n 22 miljoen exemplaren van te bouwen (was 15 miljoen).

Audi e-Tron
De eerste EV van de nieuwe generatie is de reeds gelanceerde Audi e-Tron, die wordt gevolgd door de aankomende Porsche Taycan. Volgens de Volkswagen Group zijn er voor beide modellen al 20.000 reserveringen binnengekomen.

MEB-platform
Alle elektrische modellen van het concern komen op het modulaire MEB-platform te staan. Dat wordt ook beschikbaar gesteld aan andere bedrijven, dit om zoveel mogelijk te profiteren van schaalvoordelen. De eerste externe klant is e.GO Mobile, dat bekend is van de Life.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model