Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen

Nieuws: Volkswagen

Ook Volkswagen presenteert budget-merk

22.03.2012

In navolging van onder meer Renault en Nissan gaat ook Volkswagen een budget-merk oprichten specifiek voor de opkomende markten. Dit nieuwe merk zal zich vooral richten op de absolute onderkant van de markt met modellen vanaf 5.000 euro.

De term 'opkomende markten' is momenteel een toverwoord in de autowereld. Volkswagen wil meeprofiteren van de nieuwe groep mensen die zich een auto kan veroorloven en gaat in navolging van o.a. Nissan (Datsun) en Renault (Dacia) een budgetmerk lanceren. Volkswagen is al langer in o.a. India actief waar het onder eigen naam een Polo bouwt voor ongeveer 7.000 euro en ook de Vento (Jetta-kloon) op de markt heeft. Om echter te concurreren met bijvoorbeeld de Tata Nano moeten de prijzen verder omlaag. Dit wil Volkswagen niet onder de eigen naam doen en richt daarom een vooralsnog naamloos budget-merk op.

Modellen
Het nieuwe merk heeft nog niet eens een naam, laat staan een modellengamma, maar ontwikkelingschef Ulrich Hackenberg verklaarde tegenover het Duitse Auto Motor und Sport dat de auto's tussen de 5.000 en 7.000 euro zullen gaan kosten. Verwacht echter geen aangepaste up!, de nieuwe markten zijn vooral geïnteresseerd in grote auto's. Zoveel mogelijk auto voor zo min mogelijk geld. Afwerking, materiaalkeuze en gadgets spelen daarbij een ondergeschikte rol. Het eerste model zal volgens Hackenberg een vierdeurs sedan zijn. De productie zal mogelijk plaats gaan vinden met een Chinese partner om de kosten te drukken, maar bevestigd is ook dat nog niet. Hoewel men in Wolfsburg ongetwijfeld hard aan de plannen werkt is over een introductiedatum of exact verkoopgebied eveneens weinig duidelijkheid. Wordt vervolgd...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model