Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen XL1 Sport

Nieuws: Volkswagen XL1 Sport

Italiaans en Duits: Volkswagen XL1 Sport

30.09.2013

Volkswagen-topman Piëch liet tijdens een presentatie op de universiteit van het Oostenrijkse Wenen beelden zien van deze atletische XL1. Deze Volkswagen is een XL1 met een Ducati-hart. Interessant!

Het zal niemand zijn ontgaan dat Ducati tegenwoordig eigendom is van de Volkswagen Group. En dat biedt unieke kansen voor de Duitsers. Creatieve kansen ook. Zo kwam een aantal ingenieurs bij Volkswagen op het idee om de XL1 te kruisen met een Ducati. Het resultaat is deze Projekt XL Sport zoals Piëch die vorige week op de Universiteit van Wenen toonde.

Panigale V2
De auto weegt mede door het verwijderen van de plug-in unit minder dan de al spaarzame 795 kg van de gewone XL1 en wordt aangedreven door een 190 pk en 123 Nm sterke Panigale V2 uit de Italiaanse stal. Prestaties gaf Piëch niet op, maar aangezien de XL1 het met 69 pk moet stellen en daarmee in net geen 13 seconden naar 100 km/h sprint moet de XL Sport er een stuk beter voorstaan.

Geen seriemodel
Of we de XL Sport ooit op de weg gaan zien is zeer de vraag. Piëch gaf aan dat we het vooral moeten zien als een platform voor ontwikkeling. Een seriemodel hoeven we volgens hem de komende jaren niet te verwachten. Aan de andere kant weet je het maar nooit. Geheel uitsluiten doen wij het dus niet.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model