Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen up!

Nieuws: Volkswagen up!

Volkswagen onthult vijfdeurs Up!

26.01.2012

Vanaf de zomer krijgt het leveringsprogramma van de Volkswagen Up versterking met de vijfdeurs uitvoering. De meerprijs ten opzichte van de driedeurs Up! bedraagt 315 euro.

Gekscherend waren de prijzen van de vijfdeurs Up! al maanden geleden bekend, dus ruim voor de officiële onthulling. Afijn, nu is de 5-deurs Up! er dan ook echt  en die is evenals als de driedeurs variant net iets meer dan drieënhalve meter lang en biedt normaliter plaats aan 251 liter bagage. Eventueel kan dit uitgebreid worden naar 951 liter door de achterbank om te klappen. Optische verschillen zijn er nauwelijks. Voor zover die er zijn worden deze uiteraard in eerste instantie ingevuld door de twee extra portieren die de instap voor de achterpassagiers vergemakkelijken. Praktische meerwaarde hebben ze ook bij het in- en uitladen van spullen vanaf de achterbank. Een tweede, meteen laatste visuele verschil is de smallere C-stijl met als gevolg grotere zijruiten.

Uitvoeringen
Volkswagen Up! Bij de uitrustingniveaus kan er gekozen worden tussen de 'take Up!', 'move Up!' en 'high Up!'. De standaarduitrusting omvat zoal een viertal airbags voor bestuurder en voorpassagier, dagrijverlichting, radiovoorbereiding met twee luidsprekers, ISOFIX-voorbereiding, een neerklapbare achterbank, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, een in hoogte verstelbaar stuurwiel en een bandreparatieset. Voor airconditioning dient altijd bijbetaald te worden. Verder staat er in de optielijst ook het zogeheten Personal Infotainment Device. Dit eenvoudig bovenop het dashboard te installeren mobiele infotainmentsysteem is ontwikkeld in samenwerking met Navigon en maakt het mogelijk om navigatie-, telefoon-, informatie- en entertainmentfuncties te bedienen en te organiseren. Ook verschaft het desgewenst de belangrijke informatie over de auto of dient het als achteruitrijcamera.

Motorenpalet
De vijfdeurs Up! neemt de motorenlijn van de driedeurs geheel over en dat betekent dat het beschikbare palet bestaat uit twee benzinevariant, allen driecilinders. De ene levert 60 pk, de ander 75 pk. Zelfs schakelen is vooralsnog bij alle modellen verplicht, maar een automaat is aangekondigd. Volkswagen geeft de uitstoot en het verbruik nog niet op, maar reken net als bij de driedeurs op dusdanige waarden dat belastingvrij en tegen 14%-bijtelling rijden geen probleem vormt.

De 5-deurs Volkswagen Up! staat vanaf juli/augustus bij de dealer. Voor prijzen verwijzen we je graag naar een eerder verschenen artikel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model