[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Up! London Taxi

Nieuws: Volkswagen Up! London Taxi

VW wil London Taxi bouwen

15.12.2010

Volkswagen aast op een nieuwe doelgroep: de taxi-chauffeurs. Een Phaeton is daarvoor uitermate geschikt, maar natuurlijk wat aan de prijzige kant. Als opwarmertje voor de op stapel staande Up!-familie laat Volkswagen ons een London Taxi op basis van de Up! zien.

"Maar dat hebben we toch al eerder gezien?", hoor ik je denken. Klopt, Volkswagen presenteerde in april van dit jaar de Milano Taxi. De conceptcar was gebaseerd op de Space Up! die in 2007 al debuteerde op de IAA in Frankfurt en later voorzien van een brandstofcel in Los Angeles als Space Up! Blue stond. In tegenstelling tot die twee concepten zijn de Milano Taxi en de London Taxi beiden elektrisch aangedreven.

Motor
TaxiHet lijkt erop dat Volkswagen hiermee wil meedingen in de strijd om de nieuwe Londense taxi te gaan leveren. In Londen wordt momenteel hard gestreden om de nieuwe taxi te mogen bouwen en uiteraard is elektrische aandrijving een pré. Volkswagen monteert een 45 kW/h sterk lithium-ion batterijenpakket waaruit zo'n 115 pk is te persen. De topsnelheid bedraagt een kleine 120 km/h en binnen een uur is 80 procent van zijn beschikbare actieradius van 300 km weer volgeladen.

Ruimte
TaxiMet de steeds krapper wordende ruimte in de steden is de Up! Taxi dan ook zo compact mogelijk ontworpen. De auto meet 3.730 mm in de lengte, 1.680 mm in de breedte en is 1.600 mm hoog. Dat is nog korter dan de Fox, maar volgens Volkswagen ruim genoeg voor het comfortabel vervoeren van twee volwassenen en hun bagage. Een groot glazen dak alsook forse ruiten moeten het ruimtelijke gevoel versterken. Om de auto geheel in stijl te houden is er een Union Jack op het dak geplakt en het logo van de stad London siert de zijkant. Dagrijverlichting alsook een Taxi-bordje op het dak maken het plaatje van een moderne Londonse taxi compleet.

Volkswagen Up! familie
TaxiMet deze taxi laat Volkswagen ons niet zomaar een toekomstvisie zien. De kans is heel groot dat de auto ook het productiestadium zal halen. Eind dit jaar presenteert Volkswagen namelijk de Up!: een kleine stadsauto die het onder meer tegen de Smart en Toyota iQ op moet gaan nemen. Dat model is onderdeel van een omvangrijke familie waar vermoedelijk niet alleen een driedeurs hatchback en een MPV (zoals deze taxi) onderdeel van uit maken, maar er wordt tevens gesproken over een cabriolet, een vijfdeurs hatchback en een sportauto in de trant van de Up! Light Concept zoals die in december 2009 debuteerde op de Autoshow in LA. Wordt vervolgd...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model