Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Twin-up!

Nieuws: Volkswagen Twin-up!

Volkswagen Twin-up! is een dieselhybride

07.11.2013

Volkswagen ontwikkelde al een elektrische versie van de Volkswagen up!, ook een elektromotor die samenwerkt met een dieselmotor zit in het vaandel. De Twin-up! zoals Volkswagen hem betiteld staat als studiemodel op de Motorshow van Tokyo.

De Twin-Up laat zich daarmee aandrijven door hetzelfde systeem als de XL1, maar dan met een elektromotor die er 20 paarden extra uitperst. Met 1.200 kg op de schaal weegt hij dan ook fors meer en vormt het extra vermogen geen overbodige luxe. Het gecombineerde vermogen bedraagt volgens de fabrikant zo´n 75 pk, wat net als het geleverde koppel van 214 Nm via een zevenbak met dubbele koppeling op de voorwielen wordt losgelaten. Hij kreeg een dieseltank van 33 liter ingebouwd, maar kan uiteraard ook puur elektrisch rijden, tot 50 km ver. De maximale snelheid ligt dan net boven het wettelijk toegestane.

Tergend traag
Gebruikmakend van zowel de diesel- als de elektrische centrale werkt de Twin-up! de honderdsprint af in een tergend trage 15,7 tellen. De top ligt in dat geval op een elektronisch begrensde 140 km/h Daar tegenover staat dan weer een opgegeven verbruik van 1,1l/100km en een CO2-uitstoot die op papier 27 g/km bedraagt. Zuinigheid van topniveau, maar niet zonder concessies blijkbaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model