Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen twin up!

Nieuws: Volkswagen twin up!

Volkswagen twin up! haalt 1 op 90

20.11.2013

Deze nieuwe conceptcar laat zien hoe Volkswagen een meester is in het delen van techniek onder de verschillende modellen. Zo werd bij deze twin up! de high tech aandrijflijn van de XL1 geïnstalleerd.

Met de XL1 als technologisch uithangbord van de Volkswagen-familie heeft de Duitse fabrikant krachtig promotiemateriaal in handen. Desalniettemin vinden de heren in Wolfsburg het model toch een ver-van-mijn-bed-show en besloot men de innovatieve aandrijflijn te koppelen aan een bestaand model. Het resultaat is deze twin up!

Specificaties
Onder de kap van de twin up! vinden we dezelfde 0.8 liter TDI-dieselmotor, elektromotor en DSG-versnellingsbak als in de XL1. Het gecombineerde vermogen bedraagt 75 pk en de trekkracht 215 Nm. Achterin de twin up! bevindt zich een lithium-ion accu (8,6 kWh) en een dieseltank van 33 liter. De twin up! weegt 1.205 kg en heeft een gemiddeld verbruik van slechts 1,1 liter per 100 km. Dat is liefst 1 liter op 90,9 km! De CO2-uitstoot van de kleine benjamin blijft overigens steken op 27 gram per km.

50 km emissievrij rijden
Met de accu's volledig opgeladen rijdt de twin up! maximaal 50 kilometer volledig elektrisch voordat de kleine dieselkrachtbron bijspringt. De 'elektrische' topsnelheid is begrensd op 125 km/h, maar als de elektromotor en de TDI-diesel samenwerken wordt dit vergroot tot 140 km/h. De sprint van nul naar honderd werkt de Duitser in 15,7 seconden af.

Geen productieplannen
Met het studiemodel twin up! laat Volkswagen duidelijk zien dat de mogelijkheden van Volkswagen's modulaire bouwstrategie enorm zijn. Niet voor niets is de up! er zowel als benzine, diesel, aardgas en in een elektrische variant. Of er productieplannen zijn voor de twin up! meldt het persbericht niet, maar het lijkt ons in verband met de peperdure aandrijflijn van de XL1 niet voor de hand liggend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model