Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Transporter T2

Nieuws: Volkswagen Transporter T2

Volkswagen T2 Transporter gaat na 46 jaar dienst met de fut

20.12.2013

46 jaar, een ongekend lange productieperiode voor een model. De Volkswagen T2 Transporter heeft het voor elkaar gekregen. Vandaag rolde in de in São Bernardo do Campo, Brazilië, het allerlaatste exemplaar uit de fabriek.

We kunnen ons voorstellen dat je geen idee had dat de T2 nog immer werd gefabriceerd, maar in Brazilië is het model nog altijd ongekend populair. De bus, die in het Zuid-Amerikaanse land als ‘Kombi’ door het leven gaat, doet er vandaag de dag nog altijd dienst als bijvoorbeeld brandweerauto, ziekenwagen of gewoon als gezinsvervoer.

Flower power
De T2 schept bij ons vooral het beeld van langelokken, een bandje voorop de schedel, veel bloemetjes en psychedelische muziek. Dat is niet zo gek want het model kreeg al snel de geuzenaam ‘hippiebus’ en dit omdat hij in 1967, midden in het flower power-tijdperk, werd voorgesteld.  
In die tijd kreeg de karakteristieke bus een 1.2 liter viercilinder boxermotor met 30 pk aan boord. Later volgde een 1.5 liter-variant met 52 pk. In 1981 lepelde Volkswagen voor het eerst een dieselblok achterin de T2 en pas in 2005 ging het motorengamma weer op de schop. Een moderne watergekoelde viercilinder deed zijn intrede en zelfs een ethanol lustende aanjager werd leverbaar. Dit jaar werd de wetgeving in Brazilië gewijzigd, zodat een auto verplicht is om airbags en ABS aan boord te hebben. Voor de Transporter T2 een te kostbare investering, waardoor we nu afscheid moeten nemen van wat we met recht een icoon mogen noemen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model