Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Touareg

Nieuws: Volkswagen Touareg

Volkswagen Touareg by JE Design

03.09.2010

De nieuwe Volkswagen Touareg is gegroeid in de lengte, maar JE Design doet ´em groeien in de breedte. Met de speciaal ontworpen Widebody-Kit, dikke lichtmetalen wielen en een verlagingskit heeft de Touareg van JE Design en indrukwekkende ´road dominance´.

JE Design heeft er absoluut geen half werk van gemaakt. Alleen het front al geeft een indrukwekkende look van jewelste. Met een nieuwe grille, voorspoiler en forse opzetstukken op de wielkasten is het ongetwijfeld even slikken als de SUV in de binnenspiegel opduikt. Komt ´ie je vervolgens voorbij rijden dan is het onmogelijk om te ontkomen aan de 21 inch lichtmetalen wielen die in elke kleur naar wens leverbaar zijn. Moeite met kiezen? JE Design heeft standaard vier varianten op voorraad liggen: van zilver met gepolijste spaken tot mat zwart met mat zilveren accenten. Minstens zo indrukwekkend als het front is ook de achterzijde die je letterlijk en figuurlijk het nakijken geeft. Vier imposante uitlaatpijpen priemen onder de achterbumper vandaan. Daarboven is een forse spoiler gemonteerd. En heb je het gevoel dat deze Touareg wel heel breed op z´n wielen staat? Dan heeft de eigenaar ook nog eens gekozen voor spoorverbreders.

Motortuning
Volkswagen TouaregWie voor een dergelijk indrukwekkende Touareg kiest kan de motor niet ongemoeid laten. Voorlopig biedt JE Design enkel motortuning aan voor de 4.2 TDI. Die stijgt in vermogen van 340 naar 410 pk en weet zijn koppel met 130 Nm te verhogen tot 930 Nm. 0-100 km/h is zodoende af te leggen in 5,8 seconden en de topsnelheid bedraagt 269 km/h. Om dat goed op de weg te houden is een speciale module leverbaar waarmee de luchtgeveerde Touareg met 30 mm minder bodemvrijheid over het asfalt kan denderen.

Stevige prijs
Volkswagen TouaregOvertuigd? Schrik dan niet. JE Design rekent bijna 20.000 euro voor het gehele pakket. Maar het één en ander is ook los leverbaar. Zo kost de bodykit bijna 5.000 euro, de verlaging 1.400 euro en de chiptuning een kleine 3.000 euro. Maar dan heb je ook wat! Of niet dan?!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model