Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Touareg

Nieuws: Volkswagen Touareg

Touareg-tuning door Hofele

21.06.2011

De Volkswagen Touareg die door Hofele Design is getuned luistert niet zonder reden naar zijn koosnaam “Royal GT 470”. Hofele is namelijk nogal royaal omgesprongen met allerhande aerodynamische dan wel luxe versierselen.

Aan de basis van de Royal GT 470 staat een ferme bodykit waardoor de totale breedte van de Volkswagen Touareg met enkele centimeters toenam. De wielkasten worden gevuld door maximaal 22 inch velgen. Een paar maten kleiner kan overigens ook, maar daarmee zal deze sneeuwwitte Touareg toch wat aan kracht verliezen, juist omdat Hofele zo zijn best heeft gedaan om hem dit laten uitstralen. Kijk maar naar de soort van 'power dome' op de motorkap. Ook met vier priemende eindpijpen aan de achterzijde maakt de Volkswagen indruk. Het uitlaatsysteem is er in twee smaken: met in elkaar overlopende eindstukken of aan weerszijden twee aparte uitmondingen. Binnenin is er veel gestrooid met leder. De naam van deze duokleurige bekledingcombinatie - Star Light - spreekt volgens Hofele voor zich. Ze willen hiermee aangeven dat je je als inzittende in de zevende hemel waant.

Motortuning
Volkswagen Touareg by HofeleMaar Hofele heeft tevens oog gehad voor het onzichtbare; de 3.0 liter TDI werd opgevoerd naar 275 pk. Normaliter produceert de V6-diesel 240 pk, een bescheiden winst dus. Het koppel ging van 500 naar 580 Nm waardoor de spurt naar 100 km/h nog maar 6,9 seconden in beslag neemt. De topsnelheid van de Hofele Royal GT 470 is bepaald op 229 km/h. Eventueel kan de kolos vervolgens nog met 40 mm verlaagd worden zodat ook de wegligging erop vooruit gaat.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model