Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Touareg

Nieuws: Volkswagen Touareg

Gefacelifte Volkswagen Touareg te bestellen

09.09.2014

Volkswagen heeft de Touareg begin dit jaar bijgeschaafd zodat hij weer in lijn loopt met de overige modellen. Het duurde even voordat de orderboeken werden geopend, maar Volkswagen heeft vandaag de prijzen en details bekendgemaakt. Bestellen kan dus.

De vernieuwde Touareg heeft van de ontwerpers een verjongend kuurtje ondergaan. Zowel de voor- en achterkant hebben scherpere lijnen zodat ook de Touareg in het vernieuwde gamma past. Het nieuws dateert al van april, maar vanaf heden kan de vernieuwde Touareg ook besteld worden waarna de levering in oktober op gang zal komen.

Motoren
Waar eerder werd gesproken over twee diesels en een Hybrid, komt uiteindelijk maar één dieselvariant - samen met de Hybrid - naar Nederland. De beschikbare diesel is de bekende 3.0 liter V6 TDI. In de vernieuwde Touareg heeft hij zeventien meer paarden tot zijn beschikking wat uitkomt op 262 pk. Ondanks het hogere vermogen is de Touareg zuiniger dan zijn voorganger. Volkswagen claimt een verbruik van 6,6 liter per 100 kilometer. De CO2 uitstoot is verlaagd van 189 g/km naar 174 g/km.
De Hybrid is een V6 TSI die samenwerkt met een elektromotor. Samen ontwikkelen ze 380 pk. Voor de Hybrid wordt een gemiddelde van 8,2 l/100 km bij 193 g/km opgegeven.
Als er voldoende vraag is wil de importeur er nog een variant naar Nederland halen. Het gaat hier om de 340 pk sterke V8-TDI. Deze is vooralsnog echter niet leverbaar.

Opties
Niet alleen zijn de voor- en achterkant geüpdatet. We verder bijvoorbeeld ook standaard bi-xenon koplampen. Het interieur is luxueuzer door de rode knoppenverlichting te veranderen in rustig wit en meer knoppen te omranden met chroom. Vanuit de auto zijn er veel online mogelijkheden. Zoeken naar Points Of Interest (POI), de navigatie en actuele verkeersinformatie gaat via Google. Voor extra zicht rondom de auto is er Area View. Aan de hand van kleine camera’s voor, achter en op beide zijkanten van de auto kan via het infotainmentsysteem de ruimte om de auto worden weergeven.

Prijzen
Omdat de Touareg nu te bestellen is zijn de prijzen ook bekend gemaakt. De V6 TDI is er vanaf € 75.750,-. De Highline uitvoering met hetzelfde blok kost € 82.390,-. Voor wie de Duitser iets te tam vinden qua uiterlijk is de V6 TDI R-line te bestellen. Deze is er vanaf € 86.890. Het R-line pakket maakt het uiterlijk dikker door middel van sportievere bumpers, grotere velgen, een subtiele achterspoiler en het R-logo in de grille. De Hybrid is te koop vanaf net iets minder dan een ton, namelijk € 98.550,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model