Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Touareg

Nieuws: Volkswagen Touareg

Abt Sportsline doet Touareg

17.12.2010

Bij Abt Sportline zijn ze dol op de Touareg, vooral omdat Volkswagen’s grote SUV het tuningsbedrijf geen windeieren heeft gelegd. “Because a 2.5 tonne car needs powerful engines…!”

"More power wouldn't hurt!", om nog maar een clichématige oneliner te citeren van Christian Abt, een van de broers die het tuningbedrijf leidt en verantwoordelijke voor technische aanpassingen aan de Abt Touareg. Abt gaf de Volkswagen Touareg meer pit met hun inmiddels bekende Abt Power-kits. De minimale stap is van de standaard 240 pk naar 282 pk. Het koppel stijgt daarbij naar 580 Nm, een plus van dertig Newtonmeters. Aanzienlijk meer kracht voor de 3.0 liter V6-TDI is er met de Abt Power S-kit die de zescilinderdiesel een vermogensafgifte geeft van 310 pk en 610 Nm. Ook voor de V8-TDI is er meer vermogen. Normaliter produceert deze 340 pk en 800 Nm, nadat Abt eraan heeft gesleuteld is dit 385 pk en 870 Nm.

Cosmetica
vwtouaregAbt zou Abt niet zijn als het enkel bij motortuning bleef. De Touareg is dan ook optisch aangepast waarmee de tamelijk ingetogen Volkswagen verandert in een opzichtige mastodont. Dit begint uiteraard met het monteren van een set gigantische wielen. Abt levert meerdere types in verschillende smaken tot een grootte van 22 inch. Bijpassende banden die berekend zijn op het maximale (laad)gewicht en de gestegen topsnelheid van de Touareg kunnen daarbij ook worden geleverd. De overige cosmetische prullaria bestaat uit een andere grille met Abt-logo, stoere mistlampbehuizingen, een aerodynamische dakspoiler en een achterbumperspoiler met daarin gereserveerde ruimte voor het uitlaatsysteem met vier eindpijpen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model