Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Touareg CC

Nieuws: Volkswagen Touareg CC

Ook CC van Volkswagen Touareg

06.08.2012

Volkswagen is nog lang niet klaar met de crossover. De Tiguan en Touareg kennen we al en tegen 2015 gaan we hoogstwaarschijnlijk kennismaken met de compacte Cross Coupé. Nieuw is dat Volkswagen ook een soortgelijk model op basis van de Touareg aan het voorbereiden is.

Volkswagen wil tegen 2018 de grootste autoproducent ter wereld zijn. De Duitse gigant ligt aardig op schema, maar om daadwerkelijk deze doelstelling te bereiken denkt het meer modellen nodig te hebben. Een coupéachtig model op basis van de Touareg is er daar één van. Tenminste als we Autobild moeten geloven. Zij zeggen dit nieuws te hebben ontdekt.

2015
Nu verwacht Volkswagen niet dat de Touareg Cross Coupé - om hem gemakshalve zo maar even te noemen - de grootste steen zal bijdragen aan het totaal, maar alle beetjes helpen nietwaar?! Bij BMW voert de X6 immers ook niet de interne lijst van verkoopaantallen per model aan en toch is de niche-crossover erg belangrijk voor ze. Mercedes (MLC) en Audi (Q6) hadden dit overigens al eerder in de smiezen.
Afijn, volgens het Duitse automagazine zal de Touareg CC gebouwd worden op een geheel nieuw onderstel en kiest Volkswagen voor hybridetechniek als aandrijving. Voor meer details is het nog te vroeg want het model zou pas in 2015 op de markt verschijnen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model