Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Volkswagen Tiguan

Nieuws: Volkswagen Tiguan

Abt geeft VW Tiguan flinke oppepper

01.08.2011

Met 250 pk in het vooronder wordt de Volkswagen Tiguan ineens een wel heel sportieve SUV. Het is het resultaat van Abt’s tuningsprogramma voor de onlangs vernieuwde SUV uit Wolfsburg.

De 'S' in SUV krijgt volgens Abt Sportsline pas betekenis als de Tiguan bij de tuner in Kempten over de vloer is geweest. Want met 250 pk uit de 2.0 TSI-motor (standaard 210 pk) zou de Tiguan bijna in staat moeten zijn een Golf GTI voorbij te racen. Wie het met net iets minder kan doen biedt Abt ook voor de 1.4 TSI chiptuning aan. Daarbij stijgt het vermogen van 160 naar 210 pk. Voor de TDI's zien we dat de 140 en 170 pk sterke 2.0 TDI respectievelijk op 170 en 195 pk uitkomen.

Vier pijpen
Zoals we van Abt Sportsline gewend zijn is het visuele aspect niet vergeten. Met een sportieve grille, strips op de onderzijde van de portieren, een spoiler op de achterklep en een diffuser-achtige onderspoiler oogt de Tiguan krachtiger en sportiever dan ooit tevoren. De vier uitlaatpijpen zijn naar onze mening iets teveel van het goede maar de 20 inch lichtmetalen wielen mogen er zeker zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model